Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pyszne ucierane muffinki ze śliwkami. Bez masła, za to na oleju i kefirze - polecam!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 446
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 446
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Składniki
Śliwki myjemy, dzielimy na pół, i kroimy na małe kawałki. W jednej misce mieszamy składniki suche - cukier, proszek oraz przesianą mąkę. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre - olej, kefir oraz jajka. Do składników mokrych, dodajemy suche, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki - mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Masę nakładamy łyżką - ok 1,5 łyżki. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy pudrem i płatkami migdałów. Śliwki oczywiście można zastąpić innymi owocami.