Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe, smaczne co nieco do kawy lub szklanki mleka :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre (oprócz powideł). Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników. Do foremek na muffinki wyłozonych papilotkami wkładać 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę powideł i kolejną łyżkę ciasta (foremka powinna byc wypełniona do 3/4 wysokości). Piec w temp. 180 stopni ok. 25 min. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową. Polewa: śmietankę podgrzać prawie do wrzenia. Dodąc czekoladę połamaną w kostkę. Odstawić na ok. 2 min., wymieszać do uzyskania gładkiej polewy. Przestudzić i polać babeczki. Smacznego :-)