Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane babeczki z malinami, bławatkiem i polewą z białej czekolady. Z pewnością zaskoczą domowników i gości niecodziennym, kwiatowym dodatkiem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Składniki
Z tego przepisu zrobiłam 12 muffinek. Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka po 1 sztuce. Dodajemy mleko, mąki, proszek. Na końcu dodajemy bławatka i maliny (jeśli używacie mrożonych, to trzeba je rozmrozić i mocno odcisnąć). Muffinki wkładamy bo blaszki wyłożonej papilotkami (do ok 70-80% wysokości). Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Studzimy. Polewa: Czekoladę dzielimy na kostki. Razem z masłem i mlekiem podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia. Polewą oblewamy ostudzone muffinki. Posypujemy płatkami bławatka i lekko dociskamy, aby dobrze się przykleiły. Muffinki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu.