Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Pod koniec dodać połączone obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy już dokładnie wszystkie składniki będą dokładnie połączone, przekładać do foremek. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Galaretkę rozpuścić w 45ml wody i dokładnie wymieszać (galaretka w tak małej ilości bardzo szybko gęstnieje). Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i śmietan fixem. Następnie dodać jeszcze letnią galaretkę, i dokładnie wymieszać, aby kolor był bardziej intensywny można dodać barwnik. Śmietanę odstawić do schłodzenia do lodówki, lepiej się dekoruje Ozdobić według uznania.