Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z karmelkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Masło utrzyj ze szczyptą soli oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko. Dodaj kakao rozpuszczone w łyżce wrzątku i zmielone orzechy. Całość dobrze wymieszaj mikserem.
Foremki do muffinek posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do każdej włóż porcje przygotowanego ciasta. Do środka wciśnij po jednym cukierku.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika babeczki studź 10 minut w foremkach. Potem ostrożnie wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Zimne babeczki oblej polewą czekoladową stopioną według przepisu podanego na opakowaniu. Przed włożeniem do koszyka poczekaj, aż polewa na ciastkach zastygnie.
Dodatkowo babeczki możesz udekorować posiekanymi orzechami włoskimi albo wiórkami kokosowymi.Źródło: Naj