Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane i pyszne babeczki !
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Wymieszać suche i mokre składniki w osobnych misach.Suche dodać do mokrych. Wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Nałożyć po łyżce ciasta do foremki, na to dżem i znów ciasto. Mi wyszły 24 babeczki. piec w 200 st, przez 17 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając mleko po łyżce i kakao na przemian. Ucierać aż krem będzie gładki. W razie gdy krem jest za rzadki trzeba dodać cukru, a gdy za twardy mleka. Przełożyć krem do szprycy lub rękawa i dekorować babeczki. Posypać posypką lub kolorowym cukrem. Przed dekoracją babeczek całkiem ostudzone wkładam do lodówki na godzinę wtedy mam 100% pewności że krem nie spłynie.