Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z czekoladą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Z białek, szczypty soli i małej ilości brązowego cukru ubijamy sztywną pianę. Czekoladę lub kuwerturę drobno siekamy. Miękkie masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka. Ucieramy na gęstą masę.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo wsypujemy do masy z żółtek, jednocześnie dolewając letnie mleko. Mieszamy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy czekoladę i pianę ubitą z białek.
Ciastem napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do dwóch trzecich wysokości. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy do przyrumienienia.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,50 zł.</strong>Źródło: Rewia