Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z czekoladą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 231
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 231
Składniki
Wymieszaj mąkę, cukier biały, wanilinowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Do miski wlej mleko, wodę gazowaną, olej i roztrzepane jajka. Zmiksuj całość robotem kuchennym.
Połącz suche z mokrą masą i dokładnie wymieszaj lub zblenduj.
Dodaj czekoladę startą na tarce o grubych oczkach.
Wlej całość do foremek muffinkowych i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowe ciastka posyp płatkami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax