Muffinki z budyniem

Muffinki z budyniem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pulchniutkie ciasto, które po przegryzieniu miesza się ze smakiem budyniu. Przepis znaleziony w necie, delikatnie zmodyfikowany

Składniki

  • 1 budyń waniliowy
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 150 g margaryny
  • 160 g cukru
  • 170 ml mleka
  • 2 jaja

Przygotowanie

  1. budyń ugotuj w 400 ml mleka - ma być gęsty

  2. Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Na dno foremki wyłóż troszkę ciasta, nałóż budyń i przykryj ciastem - ja piekłam w foremkach silikonowych które tylko delikatnie natłuściłam. Można ciasto wlewać do maksymalnej wysokości foremek. Picz ok. 20 min w temp. 190 stopni.

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 02 marca 2012
Oj zjadłoby się taką domową muffinke, zostawiam 5 :)
Konto usunięte 04 marca 2012
Muffinki na 5 szukałam właśnie przepisu na muffiny z budyniem, super:-)))Pozdrawiam
junisa3 05 marca 2012
super, jeszcze dzisiaj wyprobuje:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 budyń waniliowy
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 150 g margaryny
  • 160 g cukru
  • 170 ml mleka
  • 2 jaja
Składniki