Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki przygotowane według tego przepisu są puszyste, miękkie i rozpływają się w ustach. Byłam zaskoczona efektem, biorąc pod uwagę moje (nie)zdolności cukiernicze;)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Jajka rozkłócamy. Dodajemy olej, sok z cytryny oraz śmietanę i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier. Suche składniki krótko miksujemy z mokrymi na wolnych obrotach.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, które napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Umyte borówki wykładamy na wierzchy ciastek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.