Muffinki z białą czekoladą

Muffinki z białą czekoladą
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Honorata27
Muffinki z białą czekoladą to moje wariactwo na temat babeczek. Są to pyszne, słodkie, a zarazem bardzo mleczne muffinki. Muffinki z białą czekoladą są doskonałą alternatywą dla tych wszystkich, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Babeczki sprawdzą się podczas pikników. Dodatek białek czekolady sprawia, iż nie trzeba ich dodatkowo słodzić, zachowują przy tym swoją konsystencję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mleko, masło i cukier rozpuszczamy. Dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre oraz jajko. Całość mieszamy, a składniki się połączą. Do formy na muffinki wkładamy papilotki. Do każdej papilotki nakładamy 2-3 łyżki ciasta. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 25 maja 2019
coś dla mnie:)
pelen_brzuszek 26 maja 2019
z białą jeszcze nie próbowałam :)
Składniki
Składniki