Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dzięki dodatkowi serka mascarpone są niesamowicie śmietankowe i po prostu rozpływają się w ustach. Dzięki niebanalnej dekoracji z pianek marshmallow mogą być ozdobą każdej imprezy.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 177
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 177
Składniki
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i jajkami. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy je do masy serowej. Na koniec masę aromatyzujemy wodą pomarańczową. Masę przekładamy do papilotek i pieczemy około 25 minut w 180-190 stopniach C. Serek mascarpone delikatnie łączymy z rozpuszczoną czekoladą i skórką z owoców. Po wystudzeniu z babeczek ścinamy wierzchy i smarujemy kremem, ozdabiamy piankami oraz perełkami. Jeśli wolimy babeczki możemy ozdobić owocami np. borówkami lub malinami.