Muffinki podwójnie krówkowe

Muffinki podwójnie krówkowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Nie są to może miss wśród muffinek, bo nie zachwycają wyglądem i forma, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że są pyszne:). Mocno słodkie i mocno krówkowe, wręcz rozpływają się w ustach a co najważniejsze - są banalne w przygotowaniu. Przepis na 12 babeczek.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 15 krówek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko L
  • 1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa

Przygotowanie

  1. W dwóch osobnych naczyniach łączymy ze sobą składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas.

  2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta.

  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 15 krówek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko L
  • 1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa
Składniki