Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki nadziane rabarbarem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Składniki
Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałeczki. Z białej czekolady zetrzeć trochę grubych wiórków do dekoracji, resztę tabliczki posiekać. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej miseczce roztrzepać jajka z mlekiem, następnie wlać do sypkich składników. Dodać olej i szybko wymieszać mikserem. Dołożyć kawałki rabarbaru. Zagłębienia w formie do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 25-30 minut.
Upieczone muffinki studzić 10 minut w formie. Następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem muffinki udekorować wiórkami białej czekolady.Źródło: Życie na gorąco