Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki marchewkowe z kremem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, potrzebujemy jej jedną szklankę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cynamon i sól łączymy w jednej misce. W drugiej misce miksujemy jajka i olej.
Mokre wlewamy do suchych, mieszamy. Dodajemy rodzynki, posiekane migdały i startą marchewkę, mieszamy.
Ciastem napełniamy natłuszczone i obsypane bułką tartą foremki do babeczek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180oC.
Przygotowujemy krem. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, zastępując mleko sokiem marchewkowym. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Masę studzimy i dekorujemy nią upieczone babeczki. Odstawiamy do stężenia, posypujemy np. drobno posiekanymi listkami mięty.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia