Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i bardzo puszyste muffinki marchewkowe. Dodatkowo wzbogaciłam je o korzenną nutę. Świetne na święta lub na deser do kawy ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 465
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 465
Składniki
Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni C ustawienie góra dół. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Za pomocą rózgi mieszamy jajka, olej, cukier, marchew oraz cukier waniliowy. Dodajemy mieszaninę mąki i mieszamy za pomocą łyżki. Wykładamy po równo do papilotek. Pieczemy ok. 25 minut do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Przepis na 12 sporych babeczek.