Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników.
Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek.
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe muffinki maczamy w rozpuszczonym maśle (wierzch) i obtaczamy w cukrze. Pozostawiamy do wystudzenia.