Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2140
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1441
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 171
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 587
Szybka i smaczna
Odsłon: 9446
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2140
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1441
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 171
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 587
Szybka i smaczna
Odsłon: 9446
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. W oddzielnej miseczce łączymy olej razem z jajkiem, maślanką oraz ekstraktem z wanilii. Mieszaninę dodajemy do suchych składników i mieszamy do połączenia składników. Papierowe foremki na muffinki wypełniamy łyżką ciasta, robiąc na środku lekkie wgłębienie na dżem. Wypełniamy 0,5 łyżeczką dżemu i przykrywamy łyżką ciasta. Najlepiej jeśli foremka zostanie napełniona do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 20 min. Masło lub margarynę rozpuszczamy, cukier mieszamy z cynamonem. Wierzch jeszcze ciepłych muffinek smarujemy roztopionym masłem i obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem.
ILOŚĆ: ok. 8 muffinek