Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny dyniowe z malinami są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Dzięki dyni nabierają pięknego, słonecznego koloru.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 254
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 254
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, wlać 1-2 łyżki wody, rozgotować, zmiksować i ostudzić.
Żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć, połączyć z musem z dyni.
Wlać mleko, przestudzone masło, zmiksować.
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i powtórnie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem , dodać maliny, delikatnie wymieszać.
Do foremek włożyć papilotki, napełnić do 2/3 wysokości ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 25-30 minut w temp 180 stopni. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.