Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki dwukolorowe"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Miękkie masło siekamy, ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Nie przerywając ucierania dodajemy olej i 4 łyżki ciepłej wody, a potem po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą i mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Foremki smarujemy tłuszczem i lekko obsypujemy mąką.
Foremki napełniamy do 1/3 wysokości ciastem, dodajemy pokrojone kiwi i pokrojone truskawki (lub kilka całych malin). Dopełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena sztuki: około 0,80 zł
Wartość odżywcza: 1 sztuki: 257 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia