Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym walorem smakowym jest połączenie gorzkiej czekolady i wiśni, dlatego jedynie dodanie mocnego alkoholu wzmocni i wzbogaci smak. Wszelkie inne modyfikacje mogą się okazać nietrafione. Przepis jest prosty a efekt genialny.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Masło (margarynę) pokroić w plastry, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem. Dodawać po jednym jajku, wciąż ucierając. Potem dodać cukier i dokładnie utrzeć. Na koniec dodać startą na grubej tarce warzywnej czekoladę i wymieszać to łyżką.
Gotowe ciasto nakładać łyżką do papilotek. Trzeba pamiętać, że potrzebna jest forma do muffinek ponieważ ciasto jest płynne i papilotki nie utrzymają same odpowiedniego kształtu. Na każdą muffinkę wrzucić po trzy lub cztery wiśnie odcedzone z soku. Piec w temp. 180˚C.
Ciasto można wylać również na blachę wyłożoną. Do ciasta można robić różne masy i dodatki, jednak trzeba pamiętać, że głównym aromatem tego przepisu jest gorzka czekolada i wiśnie. To smaki, które się doskonale komponują, nie wymagając dodatkowego „towarzystwa”.