Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, cudowne połączenie czekolady deserowej, malin i bitej śmietany <3
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Masło rozpuszczamy i stopniowo dodajemy do jajek. Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszam, przesiewamy. Partiami dodajemy do masy (cały czas mieszamy). Wyrabiamy na jednolitą masę. Miksując dodajemy cienkim strumieniem mleko. Czekoladę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy do całości. Papilotki napełniamy do ¾ wysokości i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C (bez termoobiegu) przez 25 min. Muffinki studzimy, wydrążamy nożykiem, wierzch odkrawamy. Napełniamy dżemem malinowym, przykrywamy odciętym wierzchem muffinki. Śmietankę ubijamy z cukrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczek.