Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne :) Do tego proste w wykonaniu. Z tego przepisu wychodzi 12 muffinek.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1010
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 99
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1010
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 99
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Czekoladę ( ja użyłam mlecznej i gorzkiej "pół na pół" ) kruszymy na małe kawałki, wkładamy do rondelka razem z masłem, stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy czekolada się już rozpuści przelewamy ją do miski i dodajemy cukry. Mieszamy aż cukry się rozpuszczą.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą napełniamy masą do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez ok. 30 minut ( do tzw. "suchego patyczka" )
Zaraz po wyjęciu babeczek z piekarnika trzeba "wdusić" środek ciastek ( robimy miejsce na bitą śmietanę ). Tuż przed podaniem do każdego wgłębienia w babeczce wkładamy po łyżeczce dżemu i na to sporą ilość ubitej śmietany. Dekorujemy według własnego upodobania.