Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne. Ostatnio jak teściowa wpadła to po 20 minutach miała czym zająć ręce i buzię :)
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Składniki
Topimy gorzką czekoladę i lekko studzimy. Składniki sypkie mieszamy razem w osobnym naczyniu. Całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo sypkie składniki i aromat waniliowy. W tej chwili ciasto ma bardzo gęstą konsystencję, taki mały gniotek :) Topimy masło i dodajemy do masy razem z 3/4 ilości roztopionej czekolady. Jak widzicie masa nadal jest gęsta.
Powoli dolewamy mleko i olej ciągle mieszając. Dolewamy do momentu uzyskania przez masę lekko gęstej, lejącej konsystencji. Smarujemy foremkę na muffinki masłem i oprószamy bułką tartą lub wkładamy papilotki. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 20-25 minut.
Lekko studzimy muffinki i smarujemy pozostałą czekoladą po wierzchu. Możemy posypać czymś dla ozdoby. Smacznego!!!