Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pomysł na prosty i smaczny deser.

Składniki

  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Jajka 2 szt.
  • Maślanka 1 szklanka
  • Olej 1/2 szklanki
  • Kakao naturalne 3 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, kakao i proszek do pieczenia wymieszać.

  2. Do sypkich produktów dodać jajka, olej oraz maślankę i przemieszać łyżką. Ciasto powinno pozostać grudkowate.

  3. 12 foremek na muffinki napełnić ciastem i piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.

Składniki
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Jajka 2 szt.
  • Maślanka 1 szklanka
  • Olej 1/2 szklanki
  • Kakao naturalne 3 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Składniki