Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki czekoladowe"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Krok pierwszy. Mleczną czekoladę połam na małe kawałki, rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Dodaj pokrojone na kawałki masło. Mieszaj, aż tłuszcz się rozpuści. Odstaw masę do ostygnięcia.
Krok drugi. Jajka utrzyj z cukrem (3 łyżki odłóż). Dodaj rozpuszczone masło z mleczną czekoladą oraz mąkę przesianą z proszkiem. Na koniec wsyp posiekaną gorzką czekoladę (lub gotowe drażetki czekoladowe).
Krok trzeci. Przygotowanym ciastem napełnij foremki do muffinek. Piecz około 20 minut w temp. 180 st. Gotowe muffinki wyjmij z foremek, odstaw do ostudzenia. Ostrym nożem odetnij wierzchy, wydrąż małe otwory.
Krok czwarty. Kremówkę zagotuj z odłożonym cukrem i kakao. Odstaw do schłodzenia. Ubij i przełóż do szprycy. Napełnij otwory w muffinkach. Udekoruj oczyszczonymi i pokrojonymi owocami.
Czas ok. 60 min; sztuka – 480 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety