Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze muffinki na świecie, tyczy się to ciasta jak i kremu. Naprawdę prościej już chyba nie można :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche : mąka, proszek do pieczenia (lub soda) ,cukier, kakao.
W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre : mleko, olej, jajka.
Mokre składniki wlewamy do składników suchych i mieszamy ze sobą ręcznie aż do powstania gładkiej masy.
Do formy na muffinki wkładamy papierowe kokilki. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Wkładając do ciasta łyżeczkę powideł śliwkowych.
Pieczemy w 200 stopniach 20 min. (W zależności od piekarnika. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy muffinki się upiekły).
Po wystudzeniu dekorujemy muffinki kremem, który powstaje z dokładnego wymieszania serku mascarpone z nutellą.