Muffinki budyniowe

Muffinki budyniowe
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste babeczki z dodatkiem budyniu i ulubionych owoców. Przepyszne :)

Składniki

  • Składniki suche:
  • 1 ¾ szklanki mąki tortowej
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • Składniki mokre:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki oleju
  • Ulubione owoce
  • Uwaga: szklanka 200 ml

Przygotowanie

  1. Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji).
    Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp.
    Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce.
    Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 13 października 2020
Muisaly smakowac bajecznie!
KulinarnaChwila 14 października 2020
super wyglądają i są za pewne pyszne:)
Pysznosci i jakie smaczne nadzienie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Składniki suche:
  • 1 ¾ szklanki mąki tortowej
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • Składniki mokre:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki oleju
  • Ulubione owoce
  • Uwaga: szklanka 200 ml
Składniki