Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam te babeczki ;) robi się je szybko i są naprawdę pyszne,pulchne i bardzo słodkie :).
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Z tych składników wychodzi 8 szt.babeczek o średnicy ok.6cm Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min.Następnie odcedzamy na sitku i studzimy.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia .Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i krótko miksujemy do uzyskania gładkiej masy.Ja robiłam to stopniowo:najpierw zblendowałam daktyle z bananem potem wsypywałam mąkę z proszkiem do pieczenia i miękkie masło. Napełniamy ciastem muffinkowe foremki niemal po brzegi :).Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.20-25 min.Wyjmujemy muffinki z piekarnika czekamy 10 min. a nastepnie wyciągamy babeczki z foremek.Przestudzone muffinki mozna polać karobem płynnym lub udekorować według siebie