Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki mocno bananowe dwukolorowe. Takie babeczki znikają jeszcze ciepłe Mięciutkie i puszyste.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy banany oraz cukier. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, mleko w proszku i mąkę. Wszystko mieszamy łyżką rózgową lub mikserem, do połączenia się składników. Na koniec wlewamy śmietanę 30 % oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie wykładamy łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta, kostkę czekolady i ponownie po łyżce jasnej i ciemnej masy. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone możemy udekorować w dowolny sposób lub po prostu posypać cukrem pudrem.