Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z czekoladą. Spróbujcie koniecznie!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. 1 łyżeczkę kawy zalać 50 ml wrzątku, także przestudzić. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki soli oraz cukier waniliowy. Wymieszać. Do drugiej miseczki dodać mleko, jajka, roztopione masło i kawę. Wymieszać. Do mokrych składników dodać suche, całość wymieszać łopatką. 12 kostek czekolady odłożyć. Resztę zetrzeć na tarce. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta, włożyć kostkę czekolady, przykryć resztą ciasta. Wierzch każdej babeczki posypać startą czekoladą. Piec ok. 20-30 minut w temp. 200°C.