Mrożony krem

Mrożony krem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Tradycyjny mrozony krem, który smakuje z wieloma owocami, herbatnikami...i nie tylko. Idealny deser na gorace dni.

Składniki

  • 250 ml śmietany
  • 250 ml jogurtu
  • 1 żółtko
  • cukier (opcjonalnie)
  • laska wanilii
  • sól
  • 250 g brzoskwiń + ich sok
  • ok. 12 biszkoptów

Przygotowanie

  1. Ubic smietane, wymieszac z zóltkiem, jogurtem, wanilia, sola i sokiem z posiekanych brzoskwin, na koniec dodac drobno pokrojone brzoskwinie.

  2. Wylozyc podluzna foremke folia spozywcza i wlac czesc kremu, ulozyc na nim biszkopty, dodadac druga czesc kremu, znowu biszkopty i reszte kremu.
    Wstawic do zamrazalnika na kilka godzin.
    Gotowy deser latwo wyjac z foremki dzieki folii spozywczej, mozna tez zanurzyc foremke na chwile w goracej wodzie.

  3. Blok zamrozonego kremu pokroic na kawalki 1-2 cm. Mozna go ozdobic sosem ze zmiksowanej brzoskwini i posypac pokruszonymi biszkoptami.

  4. Podawac z sosem brzoskwiniowym, owocami lub odrobina bitej smietany.

Komentarze do przepisu (18)

bryssska 09 sierpnia 2018
Deser jak marzenie ;-D
fafiatko 09 sierpnia 2018
No no! piekne i smaczne!
KORAL 09 sierpnia 2018
Ekstra, powiedz tylko o której można wpaść :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 ml śmietany
  • 250 ml jogurtu
  • 1 żółtko
  • cukier (opcjonalnie)
  • laska wanilii
  • sól
  • 250 g brzoskwiń + ich sok
  • ok. 12 biszkoptów
Składniki