Mrożony deser budyniowy

Mrożony deser budyniowy
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: protegemoi
Mrozi w letnie dni. :)

Składniki

Przygotowanie

  1. W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.

  2. Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.

  3. Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.

  4. Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.

  5. * w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców

Komentarze do przepisu (4)

evanion 24 sierpnia 2011
Mózg? Ja miałam inne, "dolne" skojarzenia. Może i dobre, ale zdjęcie odstasza....
wiola1100 24 sierpnia 2011
to fakt zdjęcie jest fatalne
anetaa26 26 sierpnia 2011
i do tego brudny paznokiec :/
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki