Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 29
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 46
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 29
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 46
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Składniki
Jagody umyj, oczyść i osusz. 3/4 owoców rozgnieć widelcem, wrzuć do garnuszka. Dosyp cukier i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś, aż spora część soku odparuje. Zdejmij z ognia, zostaw do przestygnięcia. Jogurt wymieszaj z miodem. Naczynka do zamrażania, np. małe szklaneczki, wysmaruj masłem.
Rozgotowane jagody wymieszaj z surowymi owocami. Do szklaneczek wlej po porcji jogurtu. Dopełnij masą owocową. Wyrównaj wierzch, włóż po patyczku. Zamiast patyczków możesz użyć zwykłych łyżeczek, ale zanim je włożysz, poczekaj, aż jogurt się lekko zmrozi (inaczej opadną pod swoim ciężarem).
Wstaw do zamrażalnika do całkowitego zamrożenia. Na 5 minut przed podaniem deser przełóż na talerzyki. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Naj