Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowy kopiec na Wielkanoc"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 615
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 615
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
Miękkie masło, cukier oraz cukier waniliowy utrzyj w makutrze na puch (w mikserze nie da się uzyskać takiego efektu). Kolejno dodawaj żół tka oraz po łyżce odciśniętego białego sera. Ucieraj, aż uzyskasz kremową konsystencję.
Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor. Utarty krem serowy przełóż do garnka o grubym dnie (masa lubi się przypalać) i dolej śmietankę. Powoli doprowadź całość do wrzenia, cały czas energicznie mieszając masę trzepaczką.
Zdejmij garnek z og nia, do masy wrzuć uprażone migdały i posiekane wcześniej suszone morele. Wymieszaj. Foremkę do paschy (lub miseczkę z dziurką) wyłóż ściereczką lub gazą. Wlej masę serową. Przykryj drugą ściereczką i dociśnij. Pod naczynie podstaw talerzyk na ściekającą serwatkę.
Paschę wstaw do lodówki, schładzaj co najmniej 12 godzin. Kiedy masa stwardnieje, odwróć naczynie do góry dnem, wyjmij paschę i ułóż ją na talerzu.
Czas ok. 70 min; porcja – 550 kcal, cena 2,30 zł.
Jeśli przygotowujesz paschę, sernik na zimno lub inny deser serowy, spróbuj zastąpić zwykły cukier rafinowany cukrem żelującym. Dzięki temu twój przysmak będzie puszysty i zwarty jednocześnie.Źródło: Świat kobiety