Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy deser z kaszy jaglanej i świeżych moreli - również dla wegetarian, wegan i bezglutenowców
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Składniki
Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka - w razie potrzeb należy dodać mleka/. Mieszam od czasu do czasu.
Po ugotowaniu zdejmuję kaszę z palnika. Stewię i agar rozpuszczam w niewielkiej ilosci letniej wody. Dodaję do kaszy i mieszam energicznie do połączenia. Dodaję 3 pokrojone na kawałki morele. Wszystk orazem blenduję, przekładam do naczyń i pozostawiam do całkowitego wystudzenia. Wkładam do lodówki, najlepiej na kilka godzin /chociaż z doświadczenia wiem, że ciepły i letni budyń też wchodzi jak marzenie/. Ozdabiam ostatnią morelą i świeżą miętą.