Moje churrosy

Przepis dnia 2010-04-26
Moje churrosy
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: joannalewa
bardzo szybkie i smaczne pączusie!

Składniki

  • wody, 1szkl.
  • masła, 100g.
  • mąki pszennej, 200g.
  • mąki ziemniaczanej, 50g.
  • jajka, 4
  • soli, szczypta
  • olej, do głębokiego smażenia
  • cukier puder, do posypania

Przygotowanie

  1. Wodę zagotuj ze szczyptą soli i z masłem.Zestaw z ognia,dodaj przesianą mąkę,dokładnie wymieszaj.Postaw na małym ogniu i mieszając,podgrzewaj,aż ciasto zacznie odstawac od ścianek naczynia.

  2. Ciasto przestudz.Wbijaj do niego po jednym jajku,za każdym razem dokładnie ucierając.

  3. Ciasto przełóż do szprycki i kładz na rozgrzany mocno olej,wyciskajac kształty jakie chcesz

  4. Usmaż na złoty kolor,wyjmij łyżką cedzakową,osącz na serwetkach.Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (11)

Mole3 20 kwietnia 2010
Hmm, bardzo smakowicie wyglądają. Na pewno wypróbujemy.
Agunkaa 20 kwietnia 2010
Bardzo ciekawe te paczusie,trzeba wyprobowac.
czkoladka 20 kwietnia 2010
Zrobiłam i naprawde polecam ,są pyszne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wody, 1szkl.
  • masła, 100g.
  • mąki pszennej, 200g.
  • mąki ziemniaczanej, 50g.
  • jajka, 4
  • soli, szczypta
  • olej, do głębokiego smażenia
  • cukier puder, do posypania
Składniki