Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młode ziemniaki z boczkiem i pomidorami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Odcedzamy i kiedy wystygną, kroimy na pół.
Boczek kroimy w paski. Cebulę i pieczarki obieramy, pomidory myjemy. Cebulę kroimy w talarki, a pieczarki i pomidory na połowy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim boczek. Boczek wyjmujemy, a na wysmażonym tłuszczu podsmażamy ziemniaki z pieczarkami i cebulą.
Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidorki i boczek. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Całość podgrzewamy i podajemy.
Podajmy danie z kwaśną śmietaną.Źródło: Rewia