Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młode ziemniaki w boczku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Włóż do posolonej wody, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj 20 min.
W tym czasie zioła opłucz, osusz. Szczypiorek drobno posiekaj, a listki bazylii, natki oraz tymianku poodrywaj od gałązek. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.
Ugotowane ziemniaki odcedź, lekko przestudź. Owiń je listkami ziół oraz plasterkami boczku. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 10 minut, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Pozostałe listki ziół posiekaj, razem ze szczypiorkiem oraz cebulą dodaj do twarożku. Dolej oliwę i około 3 łyżek wody. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Ziołowy serek serwuj jako dodatek do ziemniaczków w boczku.Źródło: Naj