Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapusta z kurczakiem"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Kapustę płuczę, usuwam głąb. Liście drobno kroję, zalewam wodą tak, aby je przy krywała, dodaję sok z cytryny, zagotowuję i odcedzam.
Mięso drobno kroję, oprószam solą i pieprzem, obsmażam na oleju.
Kapustę ponownie zalewam wodą (3 szklankami), dodaję cukier i koncentrat. Doprowadzam do wrzenia i gotuję ok. 10 min. Dodaję mięso, słodką paprykę, gotuję 5-10 min. Dodaję posiekany koperek, podgrzewam 2 min.
Jeśli ktoś woli gęstszą potrawę, wystarczy, że doda do niej 2 łyżeczki mąki rozrobionej z wodą. Katarzyna Cukier z Domaszna
45 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie