Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczny przysmak"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszaj z żółtkami i mąkami. Dodaj do gotującego się mleka, gotuj ok. minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając po łyżce budyniu. Puszkę masy krówkowej wstaw na kilka minut do gotującej się wody.
Formę o wymiarach 35x24 cm wyłóż warstwą herbatników. Rozsmaruj ciepłą masę krówkową. Przykryj herbatnikami, posmaruj masą budyniową. Ułóż herbatniki. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 12 godzin.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie