Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczne krówki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
wrzucam do garnka. Podgrzewam na małym ogniu, cały czas mieszając (ok. 60 min), aż płyn odparuje i masa zgęstnieje. Trzeba bardzo uważać, bo masa łatwo się przypala.
Przelewam ją do wysmarowanej masłem foremki (używam keksówki silikonowej). Zostawiam do zastygnięcia. Następnie wyjmuję masę z formy i kroję w małe prostokąty.
70 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 10 gr • Przepis na 30-40 sztuk
Kasia Sycik z KoninaŹródło: Kobieta i życie