Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z miłą chęcią podam wam wspaniały przepis na dość szybki w wykonaniu deser, z którego ucieszą się dzieci jak i dorośli. Szkoda że nie miałam w domu innych kolorów galaretki do sklepu mam daleko bo inaczej bym kupiła np. zieloną ale i tak jestem zachwycona z efektu jaki wyszedł. Polecam całym sercem jest pyszny.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotować galaretki, rozpuścić najpierw dwa dowolne kolory w 3/4 szklanki gotowanej wody, gdy ostygnie wstawić do lodówki. Żółtą lub przezroczystą galaretkę również rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej wody (żółtej nie wstawiać do lodówki ).
Mleko zagotować razem z cukrem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Gdy mleko jest już zimne a kolorowe galaretki są zastygnięte, wtedy do mleka wlać żółtą lub bezbarwną galaretkę i wymieszać.
W międzyczasie kolorowe galaretki pokroić w kostkę i dodać do mleka z galaretką żółtą lub bezbarwną. Wszystko ze sobą połączyć .
Przelać do pojemnika , zamknąć go i wstawić do lodówki na około 3 - 4 godziny aby całkowicie stężało.
Taki deser idealnie nadaje się na imprezę dziecięcą jak również dla gości. Polecam serdecznie.