Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowy przekładaniec"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Czas przygotowania: 85 minut (bez czasu oczekiwania). 1 porcja: 310 kcal. Cena porcji: 60 gr
Połowę margaryny i miód włóż do garnka, podgrzewaj, mieszając, aż się stopią. Mąkę przesiej z proszkiem do miski. Dosyp cukier. Wbij jajka. Dodaj margarynę z miodem. Zagnieć ciasto. Trzy jednakowe blachy wyłóż pergaminem.
Ciasto rozdziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj. Placki ułóż na blachach. Piecz po około 15 minut w 180 st. Mleko zagotuj. Wsyp kaszkę, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Polewę stop, przestudź.
Zimną kaszkę utrzyj drewnianą pałką z resztą margaryny. W czasie ucierania porcjami wsyp cukier puder.
Wystudzone placki przełóż kremem z grysiku. Lekko dociśnij. Oblej polewą i posyp orzechami. Odstaw na dobę, by ciasto można było łatwo pokroić. .Źródło: Tina