Miodownik królewski

Miodownik królewski
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Pyszny, najlepiej smakuje po 2 dniach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć, dodać cukier, jajka, resztę składników, wymieszać, zagnieść ciasto, rozwałkować na 3 placki. Orzechy z masłem, miodem i cukrem zagotować i lekko przestudzone wyłożyć na jeden placek. Miodowniki piec na złoty kolor

  2. Mleko z cukrem zagotować, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu ok 10 min, wystudzić. Utrzeć masło, dodać zimną kaszę i kilka kropli olejku

  3. Przełożenie ciasta: ciasto, powidło, połowa masy, ciasto, powidło, masa, ciasto z orzechami

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 25 kwietnia 2011
Moje ulubione ciacho!
nesia74 24 października 2011
dodaje do ulubionych wyglada smacznie!!
Namarra 26 marca 2013
Zrobiłam- pycha. Moim domownikom szczególnie przypadłą do gustu polewa orzechowo- miodowa. Ładnie zastyga i... Czytaj całość »
Zrobiłam- pycha. Moim domownikom szczególnie przypadłą do gustu polewa orzechowo- miodowa. Ładnie zastyga i jest pyszna.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki