Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam miodowce, to ciasta które od zawsze kojarzyły mi się ze Świętami Bożego Narodzenia. Pyszne kruche placki w połączeniu z masą jabłkową zadowolą każdego!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Składniki
Składniki na placki miodowe dokładnie połącz ze sobą. Zagnieć elastyczne ciasto. Podziel na dwie równe części. Każdą część wyłóż na blaszkę (25x36cm) i piecz w 195 stopniach C przez ok. 15-20 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Wodę zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jabłka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj kaszę manną i masło. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Dodaj galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Wymieszaj. Wyłóż na jeden z upieczonych placków. Mleko zagotuj. Dodaj cukier, kaszę i wiórki kokosowe. Chwilę gotuj. Masło ucieraj mikserem, stopniowo dodawaj zimną masę kokosową. Wyłóż na jabłkową masę. Przykryj drugim plackiem. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Polej wierzch ciasta. Ozdób wiórkami kokosowymi.