Miodowe z jablkami

Miodowe z jablkami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sentinel
Smaczne choc troszke pracochłonne:)

Składniki

  • maka krupczatka, 3sz
  • masło roślinne, 1 kostka
  • cukier, 1 szkl
  • miod( moze by sztuczny), 3 lyzki
  • soda oczyszczona, 1 łyzeczka
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • śmietana, 2 łyżki
  • jajka, 2 szt
  • mleko, 2 szkl
  • duzy budyń waniliowy, 1 sz
  • zapach rumowy, 3 - 4 krople
  • jabłka, 2 kg
  • galarteki zielone, 2 szt
  • maslo roslinne, 1 szt

Przygotowanie

  1. Make, cukier, sode posiekac z margaryna. Dodac jajka, miód i smietane i szybko zagniesc ciasto. Podzielic na trzy częsci i kazda upiec odzielnie na papierze do pieczenia. Warstwy ciasta sa bardzi cienkie i po upieczeniu twarde. Budyn ugotowac w dwoch sz. mleka i ostudzic. Zimny utrzec z maslem roslinnym i zpachem rumowym. jablka obrac, pokroic na male czesci i przesmazyc tak by sie rozpadaly. Do goracych dodac galaretki i juz nie gotowac. Zostawic by ostygły.

  2. Przełozenie ciasta.

  3. ciasto - przesmażone jabłka z galaretka - ciasto - krem - ciasto- troszke kremu. Mozna posytac starta czekolada.

  4. samcznego

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 20 lutego 2010
Brzmi przepysznie :)
angel58 13 listopada 2010
Smakuje wyśmienicie:)
sentinel 13 listopada 2010
Ciesze sie ze przypadło do gustu i podniebień:)
Składniki
  • maka krupczatka, 3sz
  • masło roślinne, 1 kostka
  • cukier, 1 szkl
  • miod( moze by sztuczny), 3 lyzki
  • soda oczyszczona, 1 łyzeczka
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • śmietana, 2 łyżki
  • jajka, 2 szt
  • mleko, 2 szkl
  • duzy budyń waniliowy, 1 sz
  • zapach rumowy, 3 - 4 krople
  • jabłka, 2 kg
  • galarteki zielone, 2 szt
  • maslo roslinne, 1 szt
Składniki