Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miód rozgrzewający"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Zalej wodą i gotuj wszystkie przyprawy i skórki przez 3-4 minuty.
Zrumień cukier na karmel, uważając, aby się nie przypalił. Gdy się rozpuści i zbrązowieje, zdejmij z ognia, dodaj miód i wymieszaj. Dodaj do miodowej zaprawy wodę z przyprawami i spirytus, następnie przelej do dużego słoja i odstaw na dwa tygodnie.
Co jakiś czas potrząsaj słojem. Po tym czasie przecedź nalewkę do butelek i po kolejnych dwóch tygodniach można pić. Oczywiście z umiarem, choć trudno, bo pyszny.Źródło: Olivia