Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Minipizza na bułce po 2. roku"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Składniki
Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).
Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.
Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem. Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.Źródło: Mam dziecko