Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipączuszki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 344
Składniki
Przepis przysłała Joanna Święcicka z Łupińca
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.</strong>
Mąkę przesiej, dodaj cukier i sodę, wymieszaj. Dodaj śmietanę, serek i jajko, wyrób miękkie ciasto (ciasto może się delikatnie kleić, nie należy dosypywać zbyt dużo mąki, bo pączki mogą będą twarde). Uformuj małe kulki.
Olej rozgrzej na patelni, włóż pączki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz na ręczniku papierowym, ostudź. Pączuszki napełnij konfiturą, np. szprycą z podłużną cienką końcówką. Obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie